Min økonomi

Et liv i økonomisk balance

Undgå negative renter

De fleste banker har sat grænsen for negativ rente ned, til et niveau hvor rigtig mange danskere bliver ramt på deres indestående. Vi har selv herhjemme måtte rykke rundt på nogle af vores penge, for at undgå at skulle betale negative renter.

Da vi undersøgte markedet, var der mange af de traditionelle banker, der kræver nem konto hos dem, for at det er enten gebyrfrit at have en konto, eller der ikke er negative renter. Desuden finder jeg det meget besværligt, at blive kunde i en ny bank. Derfor har jeg her skrevet om 5 forskellige banker der er nemme at blive kunde i og hvor du kan have dine penge stående rentefrit.

Bemærk der er flere af de banker jeg nævner her, der begynder at lukke ned for nye kunder, da de formentlig har haft en kundetilgang efter de ordinære banker er begyndt med deres negative renter. Jeg har skrevet dem på i bunden af siden, således du kan være klar til, når de åbner op igen.

I mellemtiden ville jeg skynde mig, at få oprettet konto hos nogle af de banker der stadig tillader at have gratis rentefri konto.

Lunar

Lunar er en digital bank, der tilbyder at du kan have dine bankforretninger digitalt. Mel du kan også bruge dem til et depot, til at have penge stående uden negative renter af de første 250.000 kr. Alt foregår via appen og du er kørende med konto inden for ti minutter.

Gå til Lunar og download appen på knappen nedenfor.

Besøg Lunar eller download på Appstore eller Play Store

Nordnet

Opret en konto hos Nordnet og have pengene stående til 0% i rente af de første 100.000 kr. Det er nemt og hurtigt at oprette en konto og overfører pengene – så slipper du for negative renter.

Besøg Nordnet

Revolut

Hvis du er til noget nyt, så kan du overveje at oprette en konto hos Revolut. Revolut er en digital bank, der slår sig på at gøre det billigere at handle og overføre penge på tværs af grænser.

Besøg Revolut

Banker lukkede for nye kunder

Nedenfor, et par af de banker der lige nu har lukket for tilgang af nye kunder, men normalt tilbyder gratis konto uden negativ rente.

Santander

Santander har et koncept de kalder opsparingskonto, ironisk nok er renten 0% lige nu, men du kan om ikke andet have pengene stående der, uden du risikerer at skulle betale renter af dem. Santander tilbyder i øjeblikket ikke oprettelse af nye opsparingskonti.

Besøg Santander

Norwegian bank

Hos Norwegian bank kan du gratis oprette en konto, hvor du sikkert og trygt kan have nogle af dine sparepenge stående og undgå negative renter.

Læs mere hos Norwegian Bank

Undgå negative renter ved investering

Der er også mulighed for at investere dine penge istedet for at have dem stående på en konto, der ikke trækker renter. Dette afhænger af din risikovillighed og hvor længe du du tænker pengene skal være opsparet om det er en god ide.

Jeg vil ikke komme med anbefalinger, men nedenfor lister jeg et par steder, hvor du kan investere din opsparing i nogle puljeordninger, hvor der bliver investeret bredt i markedet i mange forskellige aktier.

  1. June
  2. Nordnet Månedsopsparing
  3. Nora

Der findes helt sikkert flere, hvis du har nogle gode bud, så skriv dem endeligt i kommentarfeltet.

4 comments on “Undgå negative renter

  1. Nordnet er ændret til 100.000 fordi folk udntter og flytte pemgene der over. Santander, lunar tager ikke flere kunder ind og det gør coop bank hekler ikke. I hert falde pt.

    1. Så vidt jeg kan se, er Lunar stadig åben for nye kunder. Nordnet har du ret, den får jeg tilrettet, tak for opmærksomheden 🙂

  2. På Nordnet kan man oprette så mange depoter man har lyst til. Grænsen på 100.000 er pt. pr. Depot.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *