Ugens sparetips uge 1

Velkommen til 2021, et år der forhåbentlig bliver markant anderledes end 2020. Jeg vil i år, hver uge komme med en række sparetips, som du kan følge med i. De tips jeg kommer med, vil være dem jeg selv tager fat på den uge jeg skriver om dem.

Opdater dit budget

Start året ud med, at gennemgå dit budget og tilpas de poster, der har ændret sig og tilføj nye poster. Så sikre du en god start på det nye år og sikre at der er penge på budgetkontoen til hele året.

Gå dine forsikringer igennem

Jeg gør der en gang om året, tjekker alle mine forsikringer. Jeg går det igennem, samtidig med at jeg gennemgår mit budget, her bliver det meget synligt, hvis der har været store prisstigninger på forsikringerne. I år har der været en stigning på 3.000kr for vores vedkommende, så jeg skal bruge lidt tid på at få det hele tjekket igennem.

Jeg benytter altid Findforsikring til at sætte mine forsikringer i udbud. Du indtaster lidt oplysninger om dine forsikringer og så får du tre tilbud på at skifte.

Der er vel alt i alt en times arbejde i at skifte forsikringsselskab, med indsamling af oplysninger og snak med nye selskaber. Og det kan bestemt anbefales, der kan spares mange penge.

Tjek dit forbrug

Ved gennemgang af dit budget, bliver det også synligt om dine forbrugsudgifter er steget markant i løbet af året. Også her giver det rigtig god mening, at tjekke op på om der er nogle af forbrugsposterne der har ændret sig siden sidste år, dette kan være tegn på, at der er noget der skal undersøges.

Jeg holder styr på forbruget hver måned, så jeg opdager hurtigt hvis der er noget der stikker af i forbruget, hvis du ikke gør det, så er dette en meget vigtig at tjekke dette på årsbasis.

Du skal tjekke vand, el og varmeforbrug.

Kom i gang med den madplan

Hvis du ikke allerede er i gang, så er 2021 året hvor madplanen starter, det er en af de største syndere til overforbrug, at der ikke er en plan for hvad der skal spises. Jeg har en række forskellige blogs jeg følger, hvor jeg får inspiration til min madplan. Jeg følger ingen af dem stringent, men får inspiration fra de forskellige. Se et udpluk af madplaner nedenfor.

Mad for fattigrøve

MumMum

Rema

Spis bedre

Skift el-leverandør

Jeg har skrevet meget om dette punkt, men benytter du dig ikke allerede af dette trick, så skal du begynde nu. Du sparer ca. 25% af din elregning, på 20 min. arbejde om året.

Tricket består i, løbende at skifte el-leverandør til selskaber der tilbyder gratis introduktions strøm. Og så sørge for at skifte leverandør inden udløbet af introduktionsperioden.

Se min fulde guide til hvordan du spare på el og finder den billigste el leverandør her.

1 comment on “Ugens sparetips uge 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.