Spar penge i huset

Spar penge i huset

Hvad er de store energislugere i huset, og hvor er det egentlig at det batter at skrue en smule ned for forbruget. Det har jeg forsøgt, at lave en oversigt over i dette indlæg og forsøgt at værdisætte de tiltag du kan gøre. Der er mange penge at spare ved at tænke sig om i hjemmet og med nogle få vaneændringer og ganske få investeringer, kan man spare mange penge.

De fleste af nedenstående råd, forudsætter at du bor i en ældre villa uden nogen form for efterisolering. 

Efterisolering af loftet

Bor du i en ældre villa, kan du spare mange penge ved at efterisolere loftet og investeringen er typisk sparet hjem efter 3 år. Der kan spares op til 5.000kr. Ved en efterisolering i helt gamle huse. Laver man efterisoleringen selv, koster det mellem 10-20.000.

Man kan købe isolering hos frishop.dk (sponsoreret link).

Løber toilettet?

Har du et løbende toilet, så skynd dig at få det fikset, det er hamrende dyrt i vand. 

Tager du lange bade?

Er du typen der tager lange bade, så skru ned for tiden under den varme hane. Sætter du gennemsnittet af dine bade ned fra 10 til 5 minutter, kan du sætte 1.000 kr. Ekstra ind på kontoen om året.

Kan du vende dig til en grad koldere i hjemmet?

Kan du leve en grad koldere i huset, så kan du spare omkring 1.000 kr om året, afhængig af varmekilde.

Begynd at samle på regnvand.

Tænk på miljøet og spar penge på samme tid, ved at investere i en regnvandbeholder. En tør og varm sommer kan være en dyr fornøjelse hvis du vander haven jævnligt med vand fra hanen. Der er flere tusinde at spare ved at samle regnvandet op. Desuden er det og markant bedre for miljøet.

Isoler varmerør i kælderen

Det er en rigtig god ide at efterisolerer varmerør der løber frit. Har du f.eks. Varmerør der løber frit i en kælder, hvor temperaturen ikke kommer over 10 Grader, er der omkring 200 kr pr. Meter vandrør at spare om året.

Efterisoler væggene

Hulmursisolering er godt for varmeregnskabet, og helt gamle huse kan der spare rigtig mange penge om året. I de værste tilfælde kan der spares 5-10.000 kr om året, ved at få hulmursisoleret huset.

Intelligent varmestyring

Invester i intelligent varmestyring i hjemmet. Dette fås både til radiatorer og gulvvarme. Med intelligent varmstyring, kan du opsætte din døgnrytme, så du ikke bruger varme om natten. Du kan sætte dit varme på ferie, så hvis du ikke er hjemme sørger systemet for, at der er skruet ned de dage du ikke er hjemme, men alligevel kommer hjem til et dejligt varmt hjem.

Du kan købe intelligent varmestyring hos frishop.dk (Sponsoreret link). Det koster nogle penge at komme i gang, men besparelsespotentialet er stort. Jeg sparede 15% af varmeregningen første år jeg havde det installeret.

Husk at der ved de fleste energiesparende investeringer i huset, er mulighed for at få tilskud til dine investeringer. Du kan søge gennem dit lokale energiselskab og beløbet svinger afhængig af den investering du laver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.