Hvordan starter man en opsparing

Hvordan starter man en opsparing?

Jeg har snakket med mange folk, der har svært ved rigtig at få sat gang i deres opsparing, problemet for mange bliver ofte, at man har for nem adgang til, at flytte pengene rundt på sine konti. I gamle dage benyttede man sig af et såkaldt cigarkasseprincip, som i sin enkelthed handler om, at dele pengene op i forskellige cigarkasser, således de ikke er nemt tilgængelige. Har man en 50’er i sin pung, er der også større sandsynlighed for, at den bliver brugt, end hvis den lå hjemme i sparegrisen.

Derfor er mit første råd til dig, gør din opsparing utilgængelig for dig selv, mit mantra er, jo længere horisont jo mere utilgængelig skal pengene være.

Nedenfor finder du en personlig challange til, hvordan du effektivt får en opsparing på 7000 kr. på et år.

Start opsparingen

Det store problem der skal løses i første omgang er, at finde et sted at placere pengene, hvor man ikke har let adgang til dem. Det kunne være en konto i en anden bank, eller en passiv investering i form af Danske Banks investerings app JUNE. Jeg selv synes at det giver god mening, at få pengene til at arbejde, så derfor er mine opsparinger altid placeret på en højrentekonto, eller investeret hos JUNE eller Nordnets Månedsopsparing.

Alt afhængig af horisonten pengene skal bruges. Vigtigst af alt er, du skal ikke have adgang til opsparingen fra din telefon, således du altid kan gå ind og tjekke den og sætte penge til udbetaling løbende, det gør det markant nemmere at holde opsparingen.

Når du har valgt det sted hvor du ønsker at placere pengene skal du have sat en fast overførsel op. Enten til at trække en gang om måneden, en gang om ugen, eller en gang om dagen, således det ikke er så stort et træk der bliver lavet ad gangen.

Hvis du gerne vil spare 7000 op på et år, skal du blot sætte en overførsel til, at overføre 20 kr. om dagen, så har du 7000 kr om et år.

Hvor vil du finde disse penge henne er op til dig, ryger du en pakke cigaretter om dagen, så stop eller skru ned, spiser du kød hver dag, så skru ned og drop det to dage om ugen, klip dig selv i et år, lav din latte derhjemme. Du kan finde flere forslag i mit indlæg om 10 effektive råd til opsparing.

Jeg vil benytte mig af denne strategi i 2020, jeg vil hver uge overfører 140kr. til min JUNE konto og sætte min lid til, at de kan forvalte mine penge effektivt. Skal du være med?

Hvorfor en gang om ugen og ikke om dagen? June tillader ikke indbetalinger mindre end 100kr. derfor skal det være minimum en gang hver femte dag, jeg vil gøre det hver søndag.

Vores opsparinger

Vi har herhjemme flere forskellige opsparinger. Vi har blandt andet en ferieopsparing, den er pt. placeret på vores boligkredit, således vi ikke betaler renter af det beløb vi har i ferieopsparing, dette giver natuligvis ikke et løbende afkast, men til gengæld spare vi renter svarende til renten på vores boliglån. Vi kan altid tage pengene ud, uden gebyrer eller anden former for forsinkelse. Netop med ferieopsparingen, som kun har en foreventet levetid på 1-2 år hos os, er det rart at vide hvor mange penge der står, uden risiko for, at den dag vi ønsker at tage pengene ud, er markedet 10% nede.

Ydermere har jeg en “privat” opsparing, som går fra de penge jeg har til rådighed om måneden. Pengene er spredt lidt rundt i et forsøge. Jeg har blandt andet penge stående i Nordnet Månedsopsparing, JUNE og Etoro Copytrading. Jeg vil komme med anmeldelser af disse platforme på et senere tidspunkt.

1 comment on “Hvordan starter man en opsparing?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.