Skift a-kasse

Hvordan skifter man a-kasse?

Det er i Danmark meget nemt at skifte a-kasse, da man har frit a-kasse valg, det vil også sige, uanset hvilken arbejdsplads du er på og hvad du laver, kan du frit vælge mellem alle A-kasser i Danmark. Det frie a-kasse valg betyder også at det er rigtig nemt at skifte til en anden a-kasse.

Det eneste du skal gøre er, faktisk blot at meddele den nye a-kasse at du ønsker at være medlem hos dem, når de har alle de relevante oplysninger om dig, så sørger de for skiftet.

Det gode ved det danske system er, at du beholder din anciennitet når du skifter og derfor er du stillet ligeså godt hos den nye a-kasse som du var hos den gamle.

Der er flere faggrupper i danmark, der hævder at der ikke er frit a-kasse valg på deres arbejdsplads, men det er faktisk korrekt, at man kan frit vælge mellem de forskellige a-kasser på markedet.

A-kasserne i danmark er blot formidlere mellem den danske stat og medlemmerne, derfor arbejder alle a-kasser under den samme lovgivning og de samme regelsæt, hvilket betyder at du er ligeså godt stillet i alle a-kasser.

Af ovenstående årsager har jeg også valgt at skifte a-kasse, der er faktisk en hel del penge at spare på årlig basis ved at skifte. Der er omkring 70 kr til forskel om månenden på den billigste og dyreste a-kasse. Det er ca. 800 kr. Om året. Sidst jeg skiftede sparede jeg 400 kr. Om året.  Det lyder måske ikke af meget, men over et helt arbejdsliv, løber det op i en betydelig sum. Har du 30 år tilbage på arbejdsmarkedet og kan spare 800kr om året, er det faktisk 24.000kr i besparelse. 

Så nemt er det at skifte a-kasse

Som beskrevet ovenfor, så skal du blot informere den nye a-kasse om, at du ønsker at skifte a-kasse, det er ligeså nemt som at skifte mobilselskab. Nedenfor finder du en liste over de billigste a-kasser på markedet, nogle af dem tilbyder også en fagforening. Ønsker du begge dele, så sørg for at kigge på den samlede pris for både a-kasse og fagforening når du laver dit valg.

Nedenfor finder du en oversigt over billige a-kasser i danmark. (Bemærk sponsoreret indhold). Du kan skifte allerede i dag.

Bemærk yderligere fordele a-kassen tilbyder

Der er udover de lovkrav som en a-kasse er underlagt også nogle a-kasser der tilbyder andre ydelser, dvs. ting der ligger ud over dagpengene. Dette kan f.eks være billigere forsikringer, eller billigere adgang til forlystelser mm. Mange a-kasser tilbyder også gratis karrierekurser, forskellige uddannelser, sparring eller anden rådgivning, som kan være værd at overveje inden når man vælger a-kasser.

Generelt om betaling

Der er en generel regel når du skifter a-kasse, det er at et skift først træder i kraft til udgangen af den betalingsperiode du er i gang med. Typisk betaler man for et kvartal ad gangen, dvs. man kan vente op til et par måneder inden man kan udnytte besparelsen. A-kasser sørger for flytningen og flytningen af din anciennitet, derfor vil du heller aldrig komme til at betale for to a-kasser på samme tid.

Kort sagt er det meget simpelt at skifte sin a-kasse i danmark og uden den store risiko, da du beholder alle dine dagpengerettigheder også ved et skift. Endvidere er tager det ikke ret lang tid at skrive, og der er en betydelig pose penge at spare ved at gøre det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.