Indholdsfortegnelse

Affiliate Links

Billigste elselskab 2022

Komplet guide til, hvordan du finder det billigste elselskab og grønneste elselskaber på det danske elmarked. 

Vi anbefaler

modstrøm

Grøn omstillings energitjek online
kr 29 Pr. Mdr
 • Få 10 gratis LEDpærer
 • Variabel pris der følger markedet
 • Rabat ved køb i Modstrøms webshop
Populær

Gasel

El til indkøbspris
kr 45 Pr. Mdr
 • Betal rene elpris + 1 kr. om dagen
 • Rabat på forlystelser og dyreparker
 • Vind fra vindmøller

Energi Fyn

Et stærkt andelsejet elselskab
kr 15 Pr. Mdr
 • Vælg mellem fast eller variabel pris
 • Ingen binding

Få 3 uforpligtende tilbud tjenestetorvet

Sammenlign tilbud fra flere forskellige leverandører og vælg selv den billigste strømaftale.

100% uforpligtende

Gratis at bruge tjenesten

Billigste elselskab – sådan finder du det billigste elselskab i 2022!

Jeg ønsker aldrig at betale mere for mine faste udgifter end det er nødvendigt, derfor skifter jeg el-leverandør 2-3 gange om året – sådan sikre jeg det billigste elselskab. Har du nogensinde skiftet din el-leverandør? Og ved du hvor meget du faktisk kan spare? Vil du gerne vide det, så læs med her hvordan du vælger det billigste elselskab!

Priser er eksploderet på el over det seneste år, derfor er det lige nu endnu mere vigtigt end før, at overveje at skifte til et billigere alternativ end det du har i dag.

Du skal skifte elselskab 2-3 gange om året. Besparelsen svinger afhængig af hvor stort dit forbrug er. Men en typisk dansker, kan spare 20-25% på elregningen ved at bruge 10 minutter om året på at skifte til det billigste elselskab. Og jeg lover, det tager ikke længere tid.

Ifølge energistyrelsen betaler den gennemsnitlige dansker 2 kr. pr. kWh for sin el, deraf går 88 øre til afgifter til staten, derudover er der endnu en afgift til staten der hedder PSO afgift, denne svinger, men ligger omkring 8 øre. Endvidere betaler man for transport af sin el, det betales til net selskabet. Sidst men ikke mindst er der betaling for el’en, men denne del udgør ca 20% af din elregning, så der er en del penge at hente.

Hvordan vælger man det rigtige og billigste elselskab?

Der er flere og flere elselskaber, der i en introduktionsperiode tilbyder gratis el i 6 måneder, dvs, at i en introduktionsperiode, der typist løber 3-6 måneder, i denne periode betaler du kun de obligatoriske afgifter samt transporten af ellen. Hos mig er den obligatoriske pris for afgifter og transport af el, 1,64 kr. pr. kWh, dvs. jeg betaler 34 øre mindre end gennemsnitsdanskeren. Længere nede i artiklen kan du se hvordan man regner sin pris.

Der er manger der har en holdning til, at deres elselskab skal være tilgængeligt, det er naturligvis også rart, men jeg sparer gerne penge for at have et elselskab i 6 måneder der har lidt længere svartider på telefonen. Endvidere, hvor ofte skal man egentlig have fat i elselskabet? Jeg tror aldrig jeg har ringet til mit selskab.

Vi anbefaler

modstrøm

Grøn omstillings energitjek online
kr 29 Pr. Mdr
 • Få 10 gratis LEDpærer
 • Variabel pris der følger markedet
 • Rabat ved køb i Modstrøms webshop
Populær

Gasel

El til indkøbspris
kr 45 Pr. Mdr
 • Betal rene elpris + 1 kr. om dagen
 • Rabat på forlystelser og dyreparker
 • Vind fra vindmøller

Energi Fyn

Et stærkt andelsejet elselskab
kr 15 Pr. Mdr
 • Vælg mellem fast eller variabel pris
 • Ingen binding

Få 3 uforpligtende tilbud tjenestetorvet

Sammenlign tilbud fra flere forskellige leverandører og vælg selv den billigste strømaftale.

100% uforpligtende

Gratis at bruge tjenesten

Velkommen

Velkommen er en af de nyere elselskaber på markedet. De har fuld fokus på grøn el og derudover har de fokus på god kundeservice til lave priser. Velkommen ligger generelt under markedsgennemsnittet for elprisen i hele landet, så er man på udgik efter et selskab, som man vil holde over en længere periode end at skifte hver 6. måned. Så er Velkommen et godt bud på det billigste elselskab i 2022.

Generelt har Velkommen fornuftige anmeldelser på Trustpilot, hvor de scorer i gennemsnit 3,5 og en overvejende del af anmeldelserne er på 5 stjerner. Ser man på hvor stor en andel der vurdere sig Velkommen som værende god eller fremragende er det imponerende 64% af samtlige anmeldelser af selskabet.

Så ønsker du ikke at skifte elselskab hver 6 måned, er Velkommen et godt bud på en fast elleverandør fremadrettet.

Velkommen har ofte rigtig god introtilbud, hvor du får fine gaver for at melde dig ind og har kun 6 måneders binding. Så om ikke andet, kan man skifte for at få velkomstgaven.

Velkommen på trustilot:
3.5/5
Billigste elselskab 2021

Blue Energy

Billigste elselskab 2021

Blue Energy slår sig på, at have et all inklusive abonnement for elaftaler. Du betaler et fast månedligt abonnement og så kan du bruge så meget strøm du har lyst til. Bemærk dog at du udover strømmen, skal betale afgifter og for leverancen af din el til dit netselskab.

Hvornår er Blue Energy en god forretning? Det er meget svært at lave et helt specifikt regnstykke på, men bruger du fra 6.000 KwH om året, vil det typisk være en god forretning at have Blue Energy.

Deres abonnement har et max forbrug på 10.000 KwH om året, bruger man det fuldt ud, vil den reelle strømpris ende på ca. 0,35 øre, hvortil der skal ligges afgifter og transport.

Blue Energy på trustpilot:
4/5

NORLYS

NORLYS slår sig på at være et elselskab der er lige til. Du kan vælge mellem en fast eller en variabel aftale. Ydermere tilbyder de, grøn strøm til din hustand.

NORLYS forsyner over 1 million adresser i  danmark, me elektricitet og internet fordelt over hele landet, både i by og på land. NORLYS har har mere end 735.000 andeshavere og 1,7 millioner kundeforhod. De ejer Stofa og N!, hvilket gør dem til danmarks største energi og telekoncern.

Skift til NORLYS i dag og få en elaftale der er lige til.

Norlys på trustpilot
4.3/5

Tjenestetorvet

Er du ikke klar til selv at vælge din fremtidige leverandør af el, så kan du skrive dig op hos Tjenestetorvet. Det er en portal, hvor du kan få priser fra flere forskellige elselskaber, herfra kan du vælge og vrage ud fra de parametre du mener er vigtige for dig.

Tjenestetorvet har samlet alt, hvad du behøver at vide for at du er sikret det bedste og billigste elselskab. De har på tværs af deres platform, hjulpet mere end 350.000 mennesker med at spare penge, eller vælge de rigtige løsninger inden for forskellige brugsgoder.

Skriv dig op til Tjenestetorvet i dag og modtag tilbud fra 3 forskellige selskaber og vælg selv det der passer til dit behov.

Billigste elselskab 2021

Ofte stillede spørgsmål

Det afhænger af, hvor i landet du bor og dit årlige forbrug. Derfor skal du følge guiden på denne side til at finde det billigste selskab. Gå på elpris.dk og indtast dine data, derefter finder du det billigste elselskab.

De forskellige elselskaber har forskellige prisstrukturer, derfor er det ikke altid den billigste strøm du skal kigge efter, men den samlet set billigste pris. Der er selskaber der har et abonnement, men til gengæld en billigere elpris. Brug guiden på siden, så sikre du den billigste pris ud fra dit forbrug.

Der er frit valg mellem elselskaber i Danmark, det vil sige, at du kan vælge det elselskab der passer til dine behov. Hvilket selskab du skal vælge er der ikke et definitivt svar på, men er individuelt fra forbruger til forbruger.

Du kan til enhver tid skifte dit elselskab, så længe du ikke er bundet af en bindingsperiode. Det vil fremgå af din aftale om du har binding på. Men har du aldrig skiftet elselskab tidligere, vil der typisk ikke være binding på. Det er med andre elselskaber som i andre brancher, at der maksimalt må være 6 måneders binding.

Det er typisk billigst om natten at bruge el, når der er mindst belastning på elnettet. Derfor kan det godt betale sig, at vaske tøj, tumble tøj eller lade sin elbil om natten. Mange danskere har dog et fastpris abonnement, således de betaler samme pris døgnet rundt. Der kan dog fra dit distributionsselskab (dem der ejer ledningerne der går ud til dig) være forskellige timepriser på deres gebyr. Det er typisk i spidsbelastningsperioderne mellem 17-20, at prisen er dyrest. Tjek på dit distributionsselskabs hjemmeside for de specifikke priser.

Der er nogle gange nogle selskaber, der tilbyder gratis el i 6 måneder til nye kunder. Men det afhænger meget af de aktuelle elpriser, om selskaberne ønsker at tilbyde det til nye kunder. Brug guiden på hjemmesiden, eller gå på elpris.dk og find den billigste elpris til dig.

Hvor meget kan man spare ved at skifte til et billigere elselskab?

En gennemsnitsdansker betaler lige over 2kr. pr. kWh. Ifølge forsyningstilsynet, svinger de dyreste og det billigste elselskab med ca. 90 øre pr. kWh. Har du i dag det dyreste og skifter til det billigste selskab, er der 900kr. at spare for hver 1000 kWh du bruger om året. Et gennemsnitshus i danmark bruger omtrent 4.000 kWh, dermed kan du spare op til 3.600 kr.

Alt du behøver at vide inden du går i gang, er dit forventet årlige elforbrug og det netselskab der leverer din strøm. Og så følge guiden nedenfor

Sådan skifter du til det billigste elselskab

Først går du på Elpris.dk, her har du mulighed for at få et overblik over alle udbydere på markedet for el.

Indtast dit postnummer og ca. kWh forbrug i formularen øverst på siden.

 

Du kan holde styr på dit forbrug og stamdate for el, på eloverblik.dk.

 

Vælg det selskab der leverer strøm til dig, også kaldet distributionsselskab. Du kan finde dit netselskab på Dansk Energi’s hjemmeside, ved at følge dette link. Dansk Energi

Der kommer nu en liste frem over alle elselskaber, det der står øverst er det, der ud fra de data du har indtastet er billigst for dig. Beregningerne tager højde for den samlede pris, alt inklusiv.

Nu er det tid til at skifte til det nye elselskab, dette gør du ved at følge linket, der er på den side for det selskab du har valgt. Følg anvisningen på el leverandørens hjemmeside og nyd godt af billig el.

I forbindelse med, at du har valgt et nyt selskab, er du blevet oplyst bindingsperioden for den nye aftale. Typisk er den billigste pris, en intropris, der skifter efter bindingsperioden. Derfor er det vigtigt at du sætter en påmindelse i din kalender, en måned til halvanden før udløbet af den nye aftale og starter forfra i denne guide, for at sikre at du igen får det billigste el.

Vupti – så nemt sparer du op til 25% på elregningen ved at bruge 5 minutter et par gange om året.

 

Tjek også denne videoguide til hvordan du finder det billigste elselskab. Du kan også læse mit blogindlæg om, hvordan du sparer på elregningen og får bedre elvaner.

Blue Energy

Kæmpe rabatunivers inkluderet
kr 45 Pr. Mdr
 • Betal kun den rene elpris
 • Grøn el

Velkommen

Grøn el fra Danske vindmøller, spar 400 kr. på første regning.
kr 0 Pr. Mdr
 • Spar 400 kr. på første regning
 • Variabel pris der følger markedet
 • Grøn el
Populær

NORLYS

Danmarks største energi og telekoncern
kr 29 Pr. Mdr
 • Vælg mellem fast eller variabel pris
 • Grøn el

4 comments on “Billigste elselskab

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.