Min økonomi

Et liv i økonomisk balance
Guide til billigere elpriser

Find det billigste elselskab?

Jeg ønsker aldrig at betale mere for mine faste udgifter end det er nødvendigt, derfor skifter jeg el-leverandør 2-3 gange om året – sådan sikre jeg det billigste elselskab. Har du nogensinde skiftet din el-leverandør? Og ved du hvor meget du faktisk kan spare? Vil du gerne vide det, så læs med her hvordan du vælger det billigste elselskab!

Du skal skifte elselskab 2-3 gange om året. Besparelsen svinger afhængig af hvor stort dit forbrug er. Men en typisk dansker, kan spare 20-25% på elregningen ved at bruge 10 minutter om året på at skifte til det billigste elselskab. Og jeg lover, det tager ikke længere tid.

Ifølge energistyrelsen betaler den gennemsnitlige dansker 2 kr. pr. kWh for sin el, deraf går 88 øre til afgifter til staten, derudover er der endnu en afgift til staten der hedder PSO afgift, denne svinger, men ligger omkring 8 øre. Endvidere betaler man for transport af sin el, det betales til net selskabet. Sidst men ikke mindst er der betaling for el’en, men denne del udgør ca 20% af din elregning, så der er en del penge at hente.

Hvordan vælger man de rigtige og billigste elselskab?

Der er flere og flere elselskaber, der i en introduktionsperiode tilbyder gratis el, dvs, at i en introduktionsperiode, der typist løber 3-6 måneder, i denne periode betaler du kun de obligatoriske afgifter samt transporten af ellen. Hos mig er den obligatoriske pris for afgifter og transport af el, 1,64 kr. pr. kWh, dvs. jeg betaler 34 øre mindre end gennemsnitsdanskeren. Længere nede i artiklen kan du se hvordan man regner sin pris.

Der er manger der har en holdning til, at deres elselskab skal være tilgængeligt, det er naturligvis også rart, men jeg sparer gerne penge for at have et elselskab i 6 måneder der har lidt længere svartider på telefonen. Endvidere, hvor ofte skal man egentlig have fat i elselskabet? Jeg tror aldrig jeg har ringet til mit selskab.

Hvor meget kan man spare ved at skifte til billigere elselskab?

Har du et årligt forbrug på 4.000 kWh, kan du derved spare 1.360 kr om året ved denne manøvre.

Alt du behøver at vide inden du går i gang, er dit ca. Årlige elforbrug og det netselskab der leverer din strøm.

  1. Gå ind på elpris.dk
  2. Indtast dit postnummer og vælg dit ca. Elforbrug
  3. Vælg det netselskab der leverer din strøm ud til dig.
  4. Tjek listen igennem, de billigste elselskaber står øverst og leverer typisk gratis strøm i en introperiode. 
  5. Vælg det selskab du ønsker at skifte til og følg deres vejledning.
  6. Sæt en påmindelse i din kalender på telefonen, 1,5 måned før udløb på din nye aftale, nær dagen kommer starter du forfra med denne guide.

Vupti – så nemt sparer du op til 25% på elregningen ved at bruge 5 minutter et par gange om året.

Få selskaberne til at give dig et tilbud

Der er også mulighed for, at du kan få en række selskaber til at give dig et tilbud på mail. Her får du oftest også gode intro priser. Du kan gøre det ved hjælp af Tjenestetorvet, hvor du udfylder deres formular du finder her.

Få tilbud fra flere elselskaber.

Du kan også læse mit blogindlæg om, hvordan du sparer på elregningen og får bedre elvaner.

Hvis du finder guiden brugbar, så del den gerne på Facebook eller andre sociale medier – så vi kan få spredt sparetippet.

4 comments on “Find det billigste elselskab?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *