GRATIS EL I 6 MÅNEDER​

Med denne guide, hjælper vi dig med at opretholde den billigste elpris på markedet.

Velkommen

Grøn el fra Danske vindmøller, spar 400 kr. på første regning.
kr 0 Pr. Mdr
  • Spar 400 kr. på første regning
  • Variabel pris der følger markedet
  • Grøn el
Populær

Prisen på el er steget drastisk over det seneste år, derfor er det lige nu endnu mere vigtigt end før, at overveje at skifte til et billigere alternativ end det du har i dag.

Du skal skifte elselskab 2-3 gange om året. Besparelsen svinger afhængig af hvor stort dit forbrug er. Men en typisk dansker, kan spare 20-25% på elregningen ved at bruge 10 minutter om året på at skifte til det billigste elselskab. Og jeg lover, det tager ikke længere tid.

Kan man få gratis el?

Som udgangspunkt kan du nogle gange godt få gratis el, der er flere elselskaber der tilbyder gratis el i en introduktionsperiode. Og i den periode betaler du ikke for dit el, men kun afgifter og transport af strømmen. Der er dog i perioder med meget høje elpriser, ikke mange selskaber der tilbyder gratiss el, da det vil være for dyrt for de enkelte el selskaber.

 

Du skal dog være opmærksom på, at selvom du ikke betaler for strømmen, skal du stadig betale for afgifter, transport, det udgør for en gennemsnitsdansker ca. 15-25% af den samlede elregning, så det er reelt det beløb du kan lave en besparelse på.

 

Det betyder også i praksis at du aldrig vil få helt gratis el, da en stor del af din elregning får til transport og afgifter. Den reelle besparelse på din elregning er mellem 15-25% afhængig af din nuværende aftale.

 

Det kan næsten lyde for godt til at være sandt, at man kan spare et par tusind kr. om året, ved at skifte elselskab og det giver sig selv, at elselskaberne der tilbyder gratis el, ikke tjener penge på dig i den periode hvor du ikke betaler for strømmen. Når introduktionsperioden er overstået, overgår du til et af deres andre produkter, som du skal betale for.

 

Det er hele ideen for de selskaber der tilbyder gratis el, at få en masse kunder ind i forretningen og håbe på, at ikke skifter igen når du har afsluttet den introduktionsperiode, der har givet dig en reduceret pris på din el. Du kan læse længere nede i artiklen hvordan du få gratis el.

Er gratis el noget for mig?

Det er svært at sige, om det giver mening lige netop for dig, at gå på tilbudsjagt efter gratis el, det afhænger langt hen af vejen om, at du får sat system i måden du skifter elselskab på. For efter endt introduktionperiode ender du på en betalingsaftale hos det selskab du har skiftet til.

 

Derfor anbefaler vi, at du laver en notifikation, der fortæller dig, hvornår det igen er tid til at kigge på at skifte til en ny gratis el leverandør. På den måde sikre du dig, at du altid får skiftet til det billigste elselskab på markedet.

 

For dig som ikke får sat tingene i system, anbefaler vi at du kigger efter en leverandør, der kan give dig en fast pris, der er lavere end den du har i dag. Du kan med fordel kigge på nogle af de aftaler vi tilbyder på vores hjemmeside, for at finde et elselskab der passer til dit forbrug.

 

En god måde at starte på når du vil skifte elselskab, er at få skabt dig et overblik over dit elforbrug. Du kan med fordel på ind på eloverblik.dk, der kan du altid følge med i dit forbrug og se hvor mange kWh du bruger om måneden og hvordan dit forbrug fordeler sig ud over dagen.

 

Når du har skabt dig et overblik, er du klar til at gå på jagt efter et elselskab der passer til dit forbrugsmønster.

 

Vær opmærksom på at få læst alle betingelserne igennem, inden du vælger et elselskab. Der kan være gebyrer for at opsige sit aftalen inden for aftaleperioden, eller andre betingelser man skal være opmærksom på.

Benyt dig af introduktionstilbud og få gratis el

Som tidligere nævnt i denne artikel kan det være en god ide at benytte dig af de forskellige introtilbud hos de elleverandørerne, for at sikre du altid har det billigste strøm. Der er dog et par huskeregler der er gode at have med sig, når man benytter sig af denne finte.

 

Husk altid at læse betingelserne for dit produkt godt igennem, så du sikre dig at du har styr på hvad du skal betale for. Det er en rigtig god ide, at bruge en sammenligningstjeneste til at se priserne på, det kan være elpris.dk eller bruge denne sides oversigt over elselskaber i danmark, til at danne dig et overblik.

 

Hav altid styr på, hvor mange kWh du bruger, for at komme så tæt på dit faktiske forbrug som muligt, når du sammenligner udbydere.

 

Sørg for, at du får sat en notifikation i kalenderen, der fortæller dig hvornår du skal skifte elselskab igen, således du ikke kommer over på en u-fordelagtig aftale, efter endt introperiode.

 

Sørg for at holde øje med slutopgørelsen, når du skifter elselskab. Da betalingsbetingelserne er forskellige fra selskab til selskab, vil du kunne opleve at du laver forskudte betalinger. Og skifter du fra et selskab der opkræver kvartalsvis aconto betaling, kan du have et helt kvartals elbetaling ude at svømme når du skifter fra et selskab til et andet. Derfor er det vigtigt at holde øje med, at du modtager en slutopgørelse og får pengene retur fra det selskab du flytter fra.

 

Typisk sker dette helt automatisk, uden at du skal gøre noget yderligere ved det. Men det kan godt være frustrerende at have tre måneders betaling for el, liggende hos et selskab man ikke længere er kunde hos. Men bare rolig, du skal nok få pengene retur, hvis der går lidt for lang tid kan du kontakte selskabet og få dem til at udarbejde en slutopgørelse.

Er det nemt at skifte elselskab?

Det er nemmere at skifte elselskab, end det er at skifte dit telefonabonnement, eller tv-pakke. At skifte selskab tager ikke mere end 5 minutter, når du har fundet den rigtige el leverandør.

 

Oftest kræver det blot dit navn, adresse og et kreditkort, så er du i gang med overflytningen til det nye selskab. Når du skifter mellem gratis udbydere, skal du være opmærksom på, fra hvilken dag de ønsker at flytte dig, da du ikke selv kan bestemme dette i deres flow.

 

Derfor er det vigtigt at se, om datoen for flytningen sker så det passer med den opsigelse du har hos det nuværende selskab. Nogle el selskaber flytter i midten af måneden og andre flytter kun til d.1 i måneden, hvilken kan være forvirrende når man er i gang med at skifte.

Velkommen

Grøn el fra Danske vindmøller, spar 400 kr. på første regning.
kr 0 Pr. Mdr
  • Spar 400 kr. på første regning
  • Variabel pris der følger markedet
  • Grøn el
Populær

Sådan får du gratis el

Gå ind på elpris.dk, de er en platform hvor elselskaber skal indtaste deres priser til sammenligning.

Indtast dit forventede forbrug, postnummer og netselskab.

Vælg det selskab der passer bedst til dig. Den billigste kWh pris, ud fra dine indtsatninger står øverst.

Læs betingelserne for aftalen igennem. 

Klik ind på siden for det enkelte selskab og vælg det elselskab du finder mest attraktivt.

Sæt en notifikation i din kalender, således du husker at skifte selskab når det igen bliver tid.

Der findes også selskaber der for en månedlig betaling, sikre at du altid har det billigste elselskab. Du skal dog være opmærksom på om du for det abonnement du betaler, ville være bedre stillet ved at blive ved det nuværende selskab.

 

Der findes blandt andet Go-Swicth, der for 29,- om måneden automatisk skifter dit elselskab til det billigste på markedet.

I vidoen nedenfor, kan du også se en guide der viser dig hvordan du skifter elselskab.

FAQ

Du kan skifte elselskab så ofte du har lyst til, der er ingen begrænsninger, andet end de betingelser det enkelte selskab har.

Ja, du må gerne skifte fra en leverandør til en anden der tilbyder gratis el, så længe du sikre dig at du overholder betingelserne for aftalen. 

Både ja og nej, det afhænger af den samlede elpris i markedet. Nogle gange når elprisen er lav, er der selskaber der tilbyder gratis el i 6 måneder, andre gange når prisen er høj, tilbyder selskaberne en favorabel pris sammenlignet med konkurrenterne. Benyt guiden på denne side, til altid at have den mest fordelagtige elpris.