GENNEMGÅ DINE FASTE OMKOSTNINGER

Gennemgå dine faste omkostninger

Et godt sted at starte hvis man du ønsker at spare penge, er ved at gennemgå alle de faste omkostninger. Herunder, el leverandør, forsikringer, a-kasse, fagforeninger, bank mm. 

Jeg selv laver øvelsen en gang hvert eller hver andet år, lidt afhængig af, hvad der er sket i min livssituation.

Nedenfor har jeg illustreret hvor nemt det er at gennemgå sine faste omkostninger og hvor meget der er at spare ved øvelsen.

1. Skift elselskab

Sværhedsgrad 1 / 5
Besparelsespotentiale 1 / 5

Det tager ikke lang tid, at skifte sin el leverandør og der er faktisk en del penge at spare. Den gennemsnitlige dansker, betaler 2 kr. pr. kWh, lige nu betaler jeg selv 1,64 kr. pr kWh, det er en besparelse på 20% af elprisen. Og det tager kun 10 minutter at skifte leverandør. Læs hele min artikel om, hvor nemt det er at skifte el-leverandør.

2. Skift a-kasse

Sværhedsgrad 1 / 5
Besparelsespotentiale 1 / 5

Der kan være en del penge at hente, ved at skifte din a-kasse. Og det bedste ved det hele er, at alle A-kasser dækker på samme måde, da det er bestemt af lovgivningen, hvad der skal dækkes. Jeg ved a-kasse for mange er et ømt punkt, da flere faggrupper historisk set er knyttet til en specifik a-kasse og fagforening – men det laver ikke om på sagen, at der er frit valg i Danmark.

Ved at skifte til den billigste a-kasse på markedet, kan du spare op til 800kr om året. Og det tager meget få minutter at skifte. 

Du kan læse hele min artikel om a-kasse skift her. Du finder samtidig en oversigt over de billigste a-kasser i landet. 

3. Gennemgå dine forsikringer

Sværhedsgrad 5 / 5
Besparelsespotentiale 5 / 5

Det er en rigtig god ide, at gennemgå sine forsikringer en gang om hvert andet år som minimum. Der kan være betydelige tusinde kroner at spare ved denne manøvre. 

Første gang jeg gjorde det, sparede jeg omkring 2500kr om året i mine forsikringer med samme dækninger. Og det endte faktisk med at være samme selskab jeg blev i som jeg havde i forvejen.

Jeg har lavet en guide til skift af forsikring, hvor der står hvad du skal være opmærksom på, når du forhandler med forsikringsselskaber. Du kan få tre tilbud ved at benytte dig af findforsikring.dk (sponsoreret link).

4. Tjek din fagforening

Sværhedsgrad 2 / 5
Besparelsespotentiale 4 / 5

Har du tænkt over, hvad du egentlig har din fagforening for? Jeg møder flere og flere folk, der arbejder i fag, hvor deres løn ikke er overenskomstbestemt, men hvor de alligevel betaler til en af de store fagorganisationer, der er med til at forhandle vilkår til visse faggrupper.

Hvis du udelukkende har din fagforening for den juridiske bistand og sikkerhed det giver ift. Din arbejdsgiver, er der markant billigere alternativer. De så kaldte gule fagforeninger. De koster typisk 50kr om måneden kontra ca. 500kr om måneden. Du kan altså spare omkring 5000kr om året, ved at skifte til en billigere fagforening. De gule fagforeninger, kræver ofte medlemskab af deres a-kasse, så det er en god ide, at kigge på disse sammen.

5. Sæt din bank i udbud

Sværhedsgrad 4/5
Besparelsespotentiale 3/5

En bank er en forretning ligesom alle andre butikker og lever af at tjene penge, derfor er det også vigtigt, at man en gang imellem tager sig tid til, at kigge sin bankforretninger igennem og tager stilling til, om der er noget at spare eller hente i rente på indsestående.

Lige nu (2019), er det et rigtig godt tidspunkt at presse sin bank på ift. den rente man betaler for at låne penge hos dem, fordi de taber penge på, at du har penge stående, dvs. at det i princippet bedre kan betale sig for bankerne, at du låner penge af dem, end at de “låner” penge af dig. Derfor er det et rigtig godt tidspunk, at tage fat i banken til en snak om dine renter.

Du kan med MyBanker.dk sætte dine bank forretning i udbud og modtage 3 tilbud på din økonomi. Det tager lidt tid, men der kan potentielt være en del penge at spare.

1 comment on “Gennemgå dine faste omkostninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.