
Frys mælken ned – kan man det?
Det er rigtig nok, du kan faktisk godt fryse din mælk ned og tå den op og bruge den igen. Er der f.eks. tilbud på sødmælk, så kan du købe stort ind, så har du til risengrøden, det er ekstremt belejligt, især i vintermånederne at have billigt mælk i fryseren.
Det behøver ikke kun at være til risengrøden du gemmer mælken i fryseren, du kan også fryse letmælken og bruge den som normalt efter optøning. Så når der er tilbud på mælk og du har plads i fryseren, så skal du sørge for at hamstre.
Der er et par småting man skal være opmærksom på, for at sikre mælkens smag og konsistens efter optøning. Jeg har listet dem nedenfor.
- Da mælk er meget vandholdigt tager det længe at tø op. Det er vigtigt at optøningen ikke forseres, da mælk og vandpartiklerne skal samle sig igen, det sker ved, at man efter optøning ryster mælken rigtig godt sammen.
- Mælken må ikke være det mindste for gammel ved nedfrysning, så vil mælken smage sur og dårlig efter optøning.
Spar op til 25% af elregningen med denne guide
Læs mere om hvordan du sparer penge ved at fryse dine madvarer ned på denne side: Kandetfryses.dk