Fradrag du ikke må glemme

Året er ved at rende ud og det er tid til at tage stilling til, om man nu har husket alle de fradrag som man kan få, der er et utal af dem, så det er med at holde tungen lige i munden. Det er vigtigt at man får rettet alle sine fradrag til, således man ikke snyder sig selv, hvilket man nemt kan komme til.

Jeg synes egentlig at jeg har relativt godt styr på hvad der findes af forskellige fradrag i Danmark. Men da jeg sidste år besluttede mig for, at gå den del af min økonomi igennem, så fandt jeg faktisk ud af, at der er flere fradrag, som jeg ikke kendte til. Nedenfor har jeg samlet en liste over nogle af de mere almindelige fradrag, men også nogle af dem som jeg ikke kendte til.

  1. Rentefradrag
  2. Akassebidrag
  3. Donationer
  4. Befordring
  5. Kost og logi
  6. Renter af fælleslån

Rentefradrag

Det er altid en god ide, at gå sine rentefradrag igennem, da der her hurtigt kan gå noget galt. De fleste renteopgørelser kommer automatisk ind på din årsopgørelse, det er blandt andet dem fra bankerne mm. Løb dem nu alligevel igennem og sikre dig, at de er korrekt opgivet.

Indtil sidste år, var jeg ikke bekendt med, at man rent faktisk kunne få fradrag for renter til private kreditorer, det er absolut værd at huske. Så har du lånt penge af et familiemedlem, eller en bekendt, hvor der er aftalt en remtebetsling, så husk at få det opgivet til skat. 

Akassebidrag

Vidste du, at su kunne få fradrag for din a-kasse indbetalinger og fagforeninger? Oftest bliver disse automatisk indrapporteret, men tjek at det hele står korrekt. Der kan være sket nogle ændringer, som ikke er registreret korrekt.

Donationer

Har du doneret penge til en velgørende organisation, så sørg for at få det meldt ind. Fradraget har helt sikkert gjort at jeg betaler mere til organisationerne og det er jo win-win. For ikke at holde styr på de manuelle indbetalinger, bruger jeg altid mobilepay, så bliver donationen automatisk indrapporteret.

Befordring

Husk at indtaste din befordring, har du mere end 24km på arbejde tur retur, så kan du få befordring som er et skattefradrag. Dette fradrag kan du får, selvom du cykler, går, løber eller kører med andre på job. Og befordringen løber hurtigt op i en hel pæn sum penge.

Jeg har oplevet, at selvom jeg havde indtastet min befordring, så var den fjernet på min årsopgørelse, hvilket gjorde at jeg ved første øjekast skulle betale penge retur. Efter at have kigget nærmere, fandt jeg fejlen og fik det rettet til således jeg fik penge retur istedet for at skulle betale.

Husk du kun får befordring for de dage du er på dit arbejde, så har du en hjemmearbejdsdag, så får du ikke befordring for denne. Det kan have ret stor betydning i årsopgørelsen for 2020.

Kost og logi

Husk du kan få fradrag for kost og logi, både hvis du selv lægger ud for alt på din firmatur, eller får alle udlæg dækket af arbejdsgiver. Sidstnævnte er til dækning af småfornødenheder, det kan f.eks. være at du har glemt din tandbørste og skal købe en ny.

Der er ikke dokumentationskrav på køb af dine småanskaffelser andet end du skal kunne dokumentere, at du faktisk har været på en rejse med arbejdet.

Du kan læse meget mere på skats hjemmeside: https://skat.dk/skat.aspx?oid=2242213

Renter af fælleslån

Dette kunne være lån i en ejerforening, en kassekredit i en ejerforening, her kan du faktisk få fradrag for din andel af rentebetalingerne. Har du ikke tidligere gjort dette, kan du bede skat om tilbagebetaling af dine fradrag 3 år tilbage. Netop dette fradrag er der flere i min omgranskreds der ikke kendte til men faktisk har nydt godt af.

Har jeg glemt et åbenlyst fradrag så skriv det i kommentarfeltet. 🙂

2 comments on “Fradrag du ikke må glemme

  1. Håndværker fradrag. Jeg får fx pudset vinduer af en vinduespudser og det kan jeg også trække fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.