Fanget i abonnementsfælden

En af de helt store syndere i ens økonomi er abonnementer, der er efterhånden en abonnementsbølge der spreder dig ud over en lang række produkttyper. Flere abonnementsløsninger er kendetegnet ved, at det er et godt opstartstilbud, hvorefter man er bundet til et abonnement. Det er nemmere end nogensinde at blive fanget i abonnementsfælden – det skal vi have vendt.

Det er nemmere end nogensinde før, at få startet et abonnement. Har du f.eks. downloaded en app på din telefon, kan du starte et abonnement gennem din app store, ved kun et enkelt klik. Eller du køber et introtilbud hos et blad, hvor du får en fancy gave, for så at være fanget i et bladabonnement. Du melder dig ind i fitness, for et halvt år efter, at indse at du kun har været der fem gange den første måned. Der er tv, streamingtjenester og meget andet, der findes et hav af abonnementer du kan melde dig til.

Det kan være svært at danne sig et overblik og nogengange er der abonnementer man bare har, fordi det har man jo altid haft. Jeg vil gerne gøre op med dette og kigge på, er det faktisk nødvendigt med de abonnementer man har, hvis ja, kan det klares billigere?

Hvordan får jeg overblik over mine abonnementer?

Hvis ikke du har 100% styr på dine abonnementer og indtastet dem i dit budget, så er et rigtig godt sted at starte er i din netbank. Løb de sidste måneders posteringer igennem og se om der er nogle faste beløb der bliver trukket. Der er også banker, der har den service, at de identificere abonnementerne for dig og giver dig en oversigt når du logger på din netbank. Det gør Spar Nord f.eks. de tilbyder faktisk også, at opsige abonnementerne for dig, ved et enkelt klik i netbanken.

Tilbyder din bank ikke denne service, så er det den hårde metode og gennemgå posteringerne på kontoen. Jeg er vild med excel ark, derfor ville jeg indsætte alle beløbene i et ark, hvor man også kan få et hurtigt overblik over, hvilke kategorier af abonnementer man har.

Hvilke abonnementer har jeg behov for?

Få listet dine abonnementer og kategoriser dem efter need-to-have eller Nice-to-have. Og få opsagt alle Nice-to. Bare overblikket alene over hvilke abonnementer man har, kan være en stor hjælp til at motivere en til at få ryddet op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.