De usynlige strømslugere

Standbystrøm er en af de helt store syndere i el regnskabet og det er helt unødvendigt at apparater står og æder strøm når de ikke er i brug.

Jeg har undersøgt nogle af de forskellige apparater som jeg har stående i herhjemme og sjusset mig frem til, hvad de hver især koster, at have stående stand-by om året. TV, mikroovne og computere er nogle af de værste syndere – og det giver en helt pæn besparelse at ændre vanerne.

Hvad koster et apparat i strøm

  • Stationær computer bruger ca. 40 kWh om året eller 80kr
  • Fjernsyn bruger ca. 40 kWh om året eller 80kr
  • Mikroovnen bruger omkring 35 kWh om året eller 70kr
  • Skærmen til computeren bruger 30 kWh eller 60kr
  • Printer bruger ca. 90 kWh eller 180kr

Besparelsen er beregnet ud fra en kWh pris på 2kr som ca. er gennemsnittet for en kWh pris i danmark.

Hvad bruger dine apparater?

Hvis du gerne vil lave en mere præcis beregning på dine elektriske enheder i hjemmet, så kan du låne en energimåler på mange biblioteker.

Så kan du selv lave en helt sikker beregning og finde ud af om du kan lave nogle bedre vaner for at huske at få slukket på kontakten.

Hvordan sparer man penge på strøm?

Når du har fået styr på din stand by strøm, er der en lang række andre metoder til, hvordan du får sænket din el regning. Du kan blandt andet sikre, at du altid har den laveste elpris på markedet. Der er ca. en besparelse på 20% af dit forbrug at hente. Læs mere i bunden af artiklen.

Ellers er der mange andre tricks, der kan hjælpe med at sænke elforbruget i hjemmet, det eneste det kræver er at ændre lidt på dine vaner.

Hvis du ønsker flere tips til, hvordan du kan spare penge på strøm, så kan du læse mere på følgende to links.

Kender du andre strømslugere, så del gerne egne erfaringer i indlægget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.