Anmeldelse af Spiir

Spiir app anmeldelse

Spiir er en app til at styre sit budget med, den har en nem integration til din bank og giver en god kategorisering af dine udgifter. Men den giver dig også en lang række, men Spiir er også på mange måder dobbeltmoralsk i sin natur, i forsøget på at hjælpe dig med at skabe overblik, forsøger den at sælge en masse ydelser fra dens partnere. Læs hele anmeldelsen af Spiir her.

Hvad er Spiir app

Spiir skriver på deres hjemmeside at ‘Det har aldrig været lettet at være på toppen af dine penge’. Appen er en lommehjælper, til at få et bedre overblik over sin økonomi, inde i Appen er der en interaktiv hjælper, der hele tiden forsøger at guide dig til, at få organiseret alle dine poster i din økonomi. Det er tydligt at se, at Spiir forsøger at henvende sig til det unge publikum, de har en meget ‘ung’ tone og forsøger at være lidt kække i deres automatiske kommunikation og det fungerer faktisk udemærket.

Det virker på mange måder som om, at Spiir forsøger at gamificere oplevelsen af at kontrollere sin økonomi, hver gang du logger ind, er der en ny form for indsigt eller, eller en ny ‘opgave’ du skal løse. Det kan være at kategorisere nogle udgiftsposter, opsætte et mål for din økonomi eller se hvor mange bananer du kunne købe for de penge du brugte i sidste måned. Alt i alt en sjov måde at arbejde med sin økonomi på.

Spiir kan benyttes til at styre en hel husholdnings økonomi, eller blot din egen private konto til dit forbrug. Du kan altså tilslutte så mange konti du har lyst til, til appen og derved styre større eller mindre dele af din økonomi.

Hvordan virker Spiir app?

Første gang du åbner appen, bliver du bedt om at forbinde Spiir til din bank, det er meget simpelt, hvis du kender dine loginoplysninger så tager det ikke mere end et par minutter, så har appen hentet alle dine poster ned og allerede der begyndt at kategorisere dit forbrug.

Når din konto er forbundet, kan du sætte mål op for din økonomi, det kunne være, at du kun må bruge 1000kr på en given konto en måned. Har du notifikationer slået til, vil du få en advarsel når pengene er brugt op.

Når du navigerer rundt i appen, er der hele tiden en hjælper, eller en opgave som du skal lave, jeg vil tro for nogen, at dette kan være næsten afhængighedskabende hele tiden at skulle fylde appen med informationer om det ene eller det andet.

De har en funktion der hedder ‘threats’, eller godbidder på dansk, som virker mest som et forsøg på at sælge partneres produkter, du får umiddelbart nogle fornuftige priser, men synes det er lidt ananas i egen juice, at være en app der hjælper på økonomien og så forsøger at sælge dig produkter på ikke uvildig basis. Men de skal jo naturligvis tjene deres penge på en måde.

Kan Spiir anbefales

Hvis man er typen, der gerne vil have at der står en og banker dig i hovedet hver gang du har brugt en krone, så er Spiir helt fantastisk, hver gang du har svinget kortet, så får du besked fra appen og jeg tænker det for nogen kan være en rigtig god måde at få indsigt i sit forbrug på.

Men personligt synes jeg ikke, at appen kan ret meget mere end jeg kan få fra min bank som også kan kategorisere mine udgifter. Den daglige hovedpine med mit forbrug får jeg fra min netbank, så fra mig der godt kan leve med det fulde overblik en gang om måneden, er Spiir mere et forstyrrende element end en budgethjælper.

Når du første gang starter op med spiir bliver du mødt af en væg opgaver der skal løses før du rigtig kan komme i gang. Der er en masse poster der skal kategoriseres, for at Spiir kan give dig det korrekte overblik. Men når det i første omgang er overstået, så er det kun mindre løbende vedligehold.

For mig fungerer appen ikke optimalt, den løser opgaver, som jeg selv løser mere effektivt eller med bedre overblik som jeg ikke har lyst til at have to steder. Men for folk, som lige er startet op med at skabe sig et overblik, er jeg sikker på, at Spiir fungerer helt optimalt og for mange tror jeg også, at appen kan blive det eneste værktøj de behøver, for at føle at de har fuldt overblik over deres økonomi.

Du kan læse om flere apps til at styre din økonomi her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.