9 effektive måder at spare penge på

9 effektive måder at spare penge på

En god måde at få sat skub i sin økonomi, er ved at få tjekket sine udgifter igennem og få dem fintunet, så man ikke betaler mere for tingene end man har behov for.

Jeg har samlet en liste over 9 effektive måder at spare penge på i hverdagen nedenfor. Gennemgår du dem alle, så er du allerede langt i dine vej mod at spare penge i hverdagen. Nogle af metoderne kender du måske til, andre har du ikke tænkt over før. Uanset, giver det god mening, at bruge et par minutter på dette indlæg.

Du vil læse om følgende i dette indlæg.

 1. Forsikringer
 2. Din bank
 3. Dit budget
 4. Madplaner
 5. Optimering af madbudgettet
 6. Optimering af elforbrug
 7. Betal mindre for dit el
 8. Mobilabbonnement
 9. E-Bøger

Tjek dine forsikringer

Der er mange penge at spare på forsikringer, derfor er det vigtigt, at du jævnligt går dine forsikringer og forsikringsbehov igennem. Jeg foreslår, at du går dine forsrikringer igennem en gang hvert andet år. Jeg plejer at have følgende process når jeg skal vælge forsikring.

 • Undersøg om der er ting i dit liv der har ændret sig. 
  • Kører du flere eller færre kilometer?
  • Har der været familieforøgelse?
  • Er du flyttet?
  • Har du skiftet arbejde?
  • Er du overforsikret? Tjek alle dine tilvalgsforsikringer og vurder om de er nødvendige.
 • Tjek om dine nuværende forsikringer dækker din behovsundersøgelse ovenfor.
 • Få dit eksisterende selskab til, at give dig et nyt tilbud på din nuværende situation.
 • Gå ind på tjenestetovet.dk (sponsoreret link) og få et tilbud fra andre selskaber.

Det tager lidt tid at gå alle dine forsikringer igennem, men det plejer at være rigtig godt givet ud og oftest kan der spares et par tusind, uden at gå på kompromis med dækningen.

Tjek din bank

Husk en bank også er en forretning, der kan være mange penge at spare ved at skifte bank. Selvom det kaldes en bankrådgiver, er de ansatte mere sælgere end rådgivere, husk derfor altid at være kritisk overfor din bank og de tilbud de kommer med. 

Der kan være forskellige fordele ved at skifte bank og det du skal gå efter er et forsøg på, at få lavere rente, indfriet dyrere gæld og samlet i billigere banklån, eller lavere omkostninger.

Du kan inde på Mybanker.dk få 3 uvildige tilbud på dine bankforretninger, det tager en times tid at udfylde det hele som er påkrævet. Efter en uges tid vil du have 3 uvildige tilbud.

Lav et budget

Et godt sted at starte, hvis du gerne vil spare penge, er at få skabt dig et overblik over dine udgifter. Det gøres nemmest ved at lægge et budget hvori du skriver alle dine omkostninger. Skriv dig op til mit nyhedsbrev og modtag den budgetskabelon som vi benytter hjemme hos os.

Du kan melde dig til nyhedsbrevet her.

Når du har skabt overblik over din økonomi, så gå igennem alle dine udgifter og se om der er steder du kan skære noget fra. 

Lav en madplan og hold dig til den

Du har sikkert hørt det før, men en madplan er en af de mest effektive måder, at få styr på husholningsbudgettet. At planlægge din maduge og sørge for at bruge alt det du har handlet ind, er ikke kun godt for budgettet men også for miljøet. Min erfaring er, at man kan spare op til 30% på maden ved at planlægge sig ud af det, uden at gå på kompromis med det du spiser.

Er du typen som mig, der ikke gider at lave egen madplan, er der mange forskellige hjemmesider du kan følge, som hver uge laver en madplan som man kan følge.

Optimer dit madbudget

Der er mange måder at optimere sit madbudget på, men en af de helt store syndere i madplanen, er madspild. Det er ikke alene spild af penge, men også hårdt for miljøet. Hjemme hos os er det tit grøntsager der bliver for gamle kedelige og ender i skraldespanden, jeg har besluttet mig for at det skal nu være slut. Jeg har fundet denne hjemmeside stopspildafmad.dk, hvor det er super nemt at få et overblik over hvad resterne fra køleskabet kan bruges til.

Med denne side har vi nu en dag om ugen der hedder tøm køleskabet, det giver nogle meget spændende retter som oftest smager fantastisk.

Optimer dit elforbrug

Der er mange måder at nedsætte sit elforbrug på, uden at skulle gå på kompromis med hvor meget lys der brænder i stikkontakten. 

Få det meste ud af dine hårde hvidevarer, sørg for at fryseren er afrimet og har den korrekte temperatur. Det samme gør sig gældende for køleskabet. Kan du komme til stikkontakten på dit køleskab og fryser, er det også en effektiv måde at lave yderligere besparelser, nemlig ved at sætte en timer på, så det er helt slukket i 4-6 timer om natten, hvor det ikke bliver åbnet. Moderne køleskaber isolerer så godt, at det slet ikke er noget problem og der kan nemt spares et par hundrede kroner om året på dette trick. Bemærk dog, at man skal vælge en timer der ikke bruger strøm.

Skift alle dine elpærer til sparepærer og vupti, dit elforbrug bliver sat ned der. Sidst men ikke mindst, sluk for alle apparater, der står på standby når de ikke er i brug.

Betal mindre for dit el

Jeg skifter el-leverandør hver 4-6 måned, det tager ca. 2 minutter og sparer dig for op mod 25% af elregningen første gang du gør det. Gå ind på elpris.dk og find den billigste el-leverandør i dit område, typisk er der 2-3 selskaber, der tilbyder at levere gratis strøm til dig i en introperiode. Det betyder ikke at din regning går i nul, men de kan spare omkring 40 øre pr. kilowatt time, og slippe med kun at betale for afgiften og transporten på dit elforbrug.

Husk det er vigtigt at du sætter en note i din kalender, til en måned før, at din intropris udløber, så du kan nå at skifte til en anden leverandør inden du skal betale for dit el igen. 

Tjek dit mobilabonnement 

Gå dit mobilabonnement igennem en gang om året, og se om der er sket noget på markedet som gør at du kan spare penge. Det giver god mening at danne sig et overblik over, hvad dit reelle forbrug er og så finde det abonnement der passer bedst til dit forbrug.

Lån dine e-bøger gratis gennem biblioteket

Du kan nemt og gratis låne en masse e-bøger og lydbøger på bibliotekets app. Her kan du spare et månedligt abonnement. Du spare omkring 100kr om måneden eller 1200 om året på denne manøvre. Se en guide til, hvordan du kan starte med gratis E-bøger i min Guide til gratis E-bøger. Søg på biblioteket appen på din smartphone og så er det ellers bare at komme i gang med at streame gratis.

Du kan også benytte dig af introperioder hos forskellige udbydere af lyd og e-bøger. Se en liste over gratis streamingtjenester her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.