4 sparetips med hurtig tilbagebetaling

Jeg har besluttet mig for, at kigge lidt på hvor lang tilbagebetalingstid der er på forskellige spare tips. Og nogle af de tips man ofte læser om, har ekstremt lang tilbagebetalingstid. Derfor har jeg lavet denne guide, hvor du allerede nu, kan spare rigtig mange penge, men også starte allerede i dag.

Tanken har været, at finde nogle sparetips, der krævede en investering og ikke bare sparetips, som handler om at købe en billigere vare.

Der er mange gode sparetips at finde rundt omkring på nettet, jeg har forsøgt lave et overblik over de sparetips der hurtigts giver en kontant gevinst.

Sparetip 1 – Køb en vandsparebruser

Med en vandsparebruser, kan du spare op til 75% af vandet når du går i bad, uden at du går på kompromis med badekomforten.

En typisk bruser bruger mellem 10-20 liter vand i minuttet, hvis du tager bad i gennemsnit 5 minutter om dagen, er det altså op til 100 liter vand pr. person pr. bad. På årsbasis er det 3.650 liter vand pr. person i hustanden på bad.

Gennemsnits prisen for 1.000 liter vand i danmark, er ca. 0,7 kr. pr. liter. Dvs. på bad bruger du ca. 2.500 kr. pr. person om året i dette regnestykke.

Med en vandspare kan du komme helt ned på omkring 5 liter vand i minuttet. Dvs. et vandforbrug på kun 25% sammenlignet med en almindelig bruser uden vandspare. Du kan altså spare 1.800 kr. i vand om året i bedste eller værste case.

Tilbagebetalingstid 1-2 måneder afhængig af type.

Køb en vandspare bruser hos Frishop i dag

Sparetip 2 – Skift til LED pærer

Hvis du stadig har gamle glødepærer hængende i lamperne, så få dem skiftet ud til LED pærer nu. En sammenligning af omkostningen mellem glødepærer og LED pærer viser, at gennem pærerens levetid sparer du omkring 1.000 kr.* i strøm og indkøb af pærer, selvom investeringen er større til at starte med.

Køb din LED pærer allerede nu.

Tilbagebetalingstid ca. 4-6 måneder.

Sparetip 3 – Køb elspareskinner

Invester i elspareskinner og spar på standbystrømmen. Med en elspareskinne, kan du tilslutte en hovedenhed og flere underenheder, når hovedenheden bliver slukket, sikre elspareskinnen, at der ikke kommer strøm til de resterende enheder der er tilknyttet dit system.

Et eksempel på dette kunne være dit TV, hvor TV’et vil være hovedenheden. Til tv’et har du tilsluttet en række enheder, lydanlæg, playstation, DVD mm. Når du slukker for TV’et, slukker elspareskinnen selv for alle enheder koblet på skinnen efter hovedenheden. Du spare altså standbystrøm for alle de enheder der er koblet på efter dit tv.

Køb din elspareskinne her

Tilbagebetalingstiden er 4-6 måneder afhængig af enheder sluttet til systemet.

Sparetip 4 – Brug et net når du handler

En plasticpose i et supermarked koster ca. 3,5 kr. Handler du to gange i ugen i snit, og har i snit 1,5 pose med hjem pr. gang du handler. Så har du et poseforbrug på 270 kr. om året, der går direkte fra madbudgettet.

Det billigste net jeg har fundet koster 4 kr. her har du altså en tilbagebetalingstid på en uge.

Hvad er dine bedste tips til at spare med hurtig tilbagebetaling?

*Kilde: Led-salg

1 comment on “4 sparetips med hurtig tilbagebetaling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.