20 måder at spare på bilomkostningerne

Jeg er selv meget rationelt tænkende ift. bilvalg og for mig må det gerne være funktionelt mere end emotionelt. Jeg ved der er mange der nære dybe følelser til et bilkøb og status betyder meget ift. bilvalget. Men der er virkelig mange penge at spare, hvis man ser en bil for hvad det er. Det er trods alt bare en bunke metal, der skal få dig flyttet fra A-B.

Derfor er det også et sted hvor man virkelig kan gøre sig nogle seriøse overvejelser ift. besparelser på bilen og lave en vurdering af det vigtigste element, hvordan kommer jeg nemmest og billigst fra A-B?

Nedenfor finder du nogle forslag til, hvordan du køre billigere i bil.

1. Benyt bilen som sekundært transportmiddel

Skal du ned og handle i den lokale brugs, eller over til vennerne der bor et par gader væk, så tag cyklen eller gå i stedet for bilen. Udover at du sparer brændstof og kilometer på bilen, er det også sundt for dig og din krop og miljøet som helhed.

Dette er en af de tips jeg selv kæmper ekstremt meget for at overholde og oftest går det ikke så godt, men der er mange penge og kilometer at spare.

2. Køb ikke bil efter status

Tænk rationelt når du køber bil, og sørg for at få afdækket dit behov korrekt, således det er det rigtige du får købt. Biler er et luksusgode og rigtig mange mennesker køber bilen efter at den skal bruges til en ferie om året.

Derfor giver det god mening, at få afdækket dit reelle behov for bil og købe noget der passer til det behov. Der findes flere forskellige uvildige bilrådgivere, der kan hjælpe dig med, at afdække dit behov og faktisk også hjælpe med at forhandle billigere priser på plads. Er du ikke meget for at forhandle selv, så kan du benytte en rådgiver hvilket mange gange kan give mening, selvom der er en omkostning ved det. Se f.eks. Jeppe Langfeldt Biler som yder uvildig rådgivning.

3. Lej en bil når du skal på ferie

Jeg hører tit folk sige, at de ikke kan have en mindre bil, for hvordan skal de så komme på ferie til Sydfrankrig? Men hvis du kan finde en bil, der er 1.500 billigere om måneden, så kan du leje en stor fed slæde i Tyskland når du skal på ferie for de sparede penge og stadig have til benzinen til Sydfrankrig, det er værd at tage med.

4. Køb en elbil

Jeg har selv haft elbil de sidste to år og har sparet rigtig mange penge på brændstof, og servicering af bilen. Og man får rigtig meget udstyr for pengene.

5. Kend din bils værdi

Når du skal købe ny bil og har din bil med i en byttehandel, således du kan have en bedre dialog med forhandleren. Her kan du nemlig godt forhandle lidt flere penge til din fordel, ved at have styr på hvad priserne i markedet er.

Bemærk dog du ikke kan forvente, at få samme pris i en handel, som bilen står til salg for.

6. Forhandel om prisen

Husk at forhandle om prisen og vid hvad du skal forhandle om. Der er flere muligheder for at forhandle om prisen. Det er tit på tilbehør, der er de største rabatter at hente, da forhandleren her har rigtig fine avancer, men hvis du finansierer gennem forhandleren, så kan du også forhandle om stiftelses omkostningerne. Nedenfor en liste over ting du bør have med i overvejelserne.

  • Måtter
  • Sifteltsesomkostninger
  • Vinterhjul
  • Rustbeskyttelse
  • Anhængertræk

7. Find den billigste forsikring

Undersøg den billigste forsikring på din nye bil. Det er ikke altid givet, at dit nuværende forsikringsselskab kan tilbyde den billigst og bedst. Ofte har forhandleren også gode introtilbud på forsikring, som kan være rigtig billige i introperioden, husk dog at undersøg forsikringen efter introperioden er udløbet, da forsikringen kan stige markant i pris derefter.

Læs mere om her, hvordan du kan spare penge på forsikring: Ugens sparetips uge 1

8. Overvej servicekontrakten

Når du køber en ny bil, kan det være aktuelt også at købe en servicekontrakt, især hvis man ønsker præcis at vide hvad bilen kommer til at koste gennem løbetiden. Der er et par elementer du skal være opmærksom på ved servicekontrakter som du også skal spørge forhandleren til.

  • Hvad er dækket af servicekontrakten
  • Følger servicekontrakten bilen er personen (kan du sælge servicekontrakten med?)
  • Kan man benytte flere af kædens værksteder hvis bilen er købt ved en kæde?

Når du har alle oplysninger, kan du beregne hvorvidt det kan betale sig at købe serviceaftalen.

9. Behold bilen hele levetiden

En bil taber mest værdi i de første år, derfor jo længere du beholder bilen, jo billigere bliver den at eje. Derfor kan det godt betale sig, at holde bilen i hele dens levetid, hvis du gerne vil have billig bil. Det samme gør sig gældende hvis du køber en brugt bil, behold den indtil den ikke kan køre mere.

10. Parker indenfor

Biler har det bedst hvis du har mulighed for, at parkere dem indenfor. Bilen holder simpelthen længere. På sigt vil det spare dig for mange penge i reparations omkostninger.

11. Overhold dine service

Husk at overholde service intervallerne på din bil, for at sikre at du opretholder garantien. Bilen holder også højere værdi hvis serviceintervallerne er overholdet.

Når du skal have serviceret din bil, er det vigtigt at du kommer rettidigt til service. Undersøg hos bilmærket om rettidigt er inden du rammer det km antal der er angivet i serviceintervallet, eller om du må køre lidt over. Ellers er der risiko for, at dit service ikke er gældende.

12. Find et værksted du har tillid til

Når du skal vælge værksted, er det vigtigt at du finder et værksted du har tillid til. Både tillid til, at de laver tingene ordentligt, men også tillid til at de ikke tager overpriser for deres reservedele.

Sørg for at forhandle med prisen, og sikre dig det er synligt hvad omkostningen for de enkelte dele er. Der er værksteder der godt kan være meget urimelige i deres priser for reservedele.

13. Skift selv filtre

Ved gammel bil uden for garantiperioden, kan der være penge at spare ved, selv at skifte oliefilter på bilen. Det er slet ikke så svært, og der findes rigtig mange guides til det på internettet eller youtube.

14. Skift selv dine viskere

Køb og skift selv dine viskerblade, det er meget billigere end at få værkstedet til at skifte når du har bilen på værksted. Medmindre, det er en del af din serviceaftale, at du får nye viskerblade med.

15. Brug den billige bilvask når du vasker

Når du vasker din bil, så brug den billige vask. Bilen bliver ikke renere af, at du tager den dyre vask. De kritiske steder ved bilvasken, såsom kanter, lister og skærm

16. Brems længere og langsommere

Lav længere og og langsommere opbremsninger for at spare på bremsen. De slider meget på bremserne, hvis du har tendens til at bremse fra meget høj fart til lav fart. Om muligt brug dine gear til at bremse bilen med.

17. Kombiner dine ture

Kombiner dine ture, så har du flere ting eller steder du skal hen, så gør dem i samme tur, således kører du i en varm bil som er mere økonomisk at køre i og flere af de steder du skal hen, kan ligge på samme rute. Således sparer du også kilometer.

18. Lav samkørsel på arbejde

Lav samkørsel når du skal på arbejde, eller andre steder hen. Så sparer du kilometer på din egen bil og spare klimaet for unødig udledning. Desuden får du også kørsels fradrag, selvom du kører sammen med andre af dine kollegaer.

19. Hav korrekt dæktryk

Husk jævnligt at tjekke dit dæktryk, kører du med korrekt dæktryk kører du længere på på literen. Derfor er min anbefaling, at du tjekker dæktrykket en gang om måneden.

20. Tank inden kl. 10

Tankstationer går tilbage til listepris kl. 10. Derfor kan du spare mange penge på at tanke inden det tidspunkt.

Hvad er dine bedste råd til at køre billigere i bil?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.