10 måder at spare penge på

10 effektive råd til opsparing

Går du og tænker over, hvordan du kan booste din opsparing, så har jeg samlet ti effektive råd til, hvordan du kan gøre det.

  1. Benyt dig af “Cigarkasse” princippet.
  2. Stop en dårlig vane.
  3. Gør opsparing til en sport.
  4. Pant en flaske.
  5. Gør din opsparingskonto til din nemkonto.
  6. Lav din Mobilepay konto om til din opsparingskonto.
  7. Rabat til opsparing.
  8. overarbejde til opsparing.
  9. “Betal” din opsparing før dig selv.
  10. Ryd op i abonnementerne

Benyt dig af “cigarkasse” princippet.

Har du udelukkende en bankopsparing, så sørg for, at den ligger i en anden Bank, hvor du ikke nemt via din netbank har mulighed for, at overføre dine penge til din forbrugskonto.

Jeg har selv min opsparing fordelt på flere forskellige konti og investeringssteder, blandt andet June, Santander, Etoro m.fl.

Stop en dårlig vane

Jeg ryger ikke, men til gengæld kan jeg godt lide en kop kaffe fra starbucks. Hver gang jeg har lyst til en kop kaffe og vælger ikke at købe den, overfører jeg beløbet til min opsparingskonto.

Det er win-win.

Gør opsparingen til en sport

Tricket er simpelt, overfør dag 1 en krone, dag 2 to kroner og så fremdeles, se hvor mange dage du kan fortsætte. Den gør ondt på forbrugskontoen til sidst, men der kan man med fordel benytte sig af metoder til at tjene mere i hverdagen.

Pant en flaske

Hver gang du panter flasker, så sæt panten ind på din opsparing. Oftest er det ikke penge der mangler i det daglige budget, da pengene er brugt for længe siden.

Gør din opsparingskonto til din NemKonto

Sørg for din NemKonto ikke er din forbrugskonto, overfør istedet et fast månedligt beløb som du må bruge på dig selv om måneneden. På den måde bruger du ikke automatisk alt hvad du får ind i løn.

Lav din MobilePay konto om til din opsparingskonto

Et smart lille trick, er at lade pengene fra din Mobilepay gå ind på din opsparingskonto, på den måde sikre du dig, hver gang du får penge på Mobilepay, så ender pengene på opsparingen. 

Det er især belejligt hvis du sælger ting, så bliver man ikke fristet til at bruge pengene.

Rabat til opsparing

Kan du lide at handle med rabat? Brug rabatten til at booste din opsparing, tricket fungerer således, at du overfører differencen mellem prisen du betaler for varen og den oprindelige udsalgspris. Dette beløb overfører du så til opsparingen. 

Overarbejde til opsparing

Tager du en ekstra time på arbejdet, så brug fortjenesten til at booste din opsparing. Dette kunne også være en bonus eller andet. 

“Betal” din opsparing før dig selv

Sørg for at få en rutine om, at overfør til opsparingen som det første når lønnen tikker ind, istedet for at vente til slut på måneden og indsætte det beløb du har til overs. 

Min erfaring er tit, at de penge der er til overs, oftest ikke er ret mange.

Ryd op i abonnementerne

Giv dine abonnementer et hygiejnetjek, bruger du dem alle? Eller har du for mange? Opsig dem du ikke behøver og indsæt besparelsen på din opsparing.

1 comment on “10 effektive råd til opsparing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.